Blogg om sjukvård, hälsa, mat och friluftsliv.

Blogg om sjukvård, hälsa, mat och friluftsliv.

Bra personlig assistans i Karlskrona

- Posted in Sjukvård by

Jag har ett tips ifall du vill ha personlig assistans i Karlskrona

Jag har ett ganska så ”allvarligt” fysiskt handikapp och har därför personlig assistans. Det är inte allvarligt på det viset att jag riskerar att dö men det är allvarligt i den meningen att jag inte kan klara av mina vardagssysslor utan att få hjälp av andra.

Det som är självklart för dig är många gånger omöjligt för mig utan hjälp av andra människor.

Det är därför personlig assistans är så viktig för mig.

Jag är inte en person som gnäller eller tycker synd om mig själv speciellt ofta. Jag är snarare tacksam över att ha haft turen nog att födas i Sverige där samhället tar kostnaden för den hjälpen jag får och behöver. Det finns tyvärr många länder idag där jag inte hade fått någon hjälp alls om jag hade varit född där.

Jag säger inte att allting alltid är perfekt och LSS – Lagen om stöd och service kan bli bättre. Jag tycker till exempel att det borde vara fler som har rätt till personlig assistans än vad som har möjlighet till det idag.

En annan sak jag tycker är mindre bra är lönen som en personlig assistent får, den är under all kritik. De utför ett jobb som är livsviktigt för mig men de får inte betalt i närheten av vad de borde ha.

Som personlig assistent tar man ett väldigt stort ansvar för en annan medmänniskas liv, hälsa och livskvalité och det borde värderas högre anser jag.

Hur som helst, jag lovade ju att jag hade ett tips på bra personlig assistans i Karlskrona där jag bor.

Min rekommendation är helt och hållet baserad på mina egna erfarenheter och du får själv värdera hur mycket vikt du lägger vid min rekommendation.

Jag har personlig assistans från ett företag som heter Furuboda Assistans. De har varit mycket bra att ha och göra med. Både den administrativa personalen men också de personliga assistenterna som ju ändå någonstans är de som är viktigast för mig.

Jag har personlig assistans under hela dygnet förutom under natten så jag har ju ett par assistenter på ett rullande schema. Min favorit är Ada, hon är från Eritrea och har varit här i Sverige i fem år. Vi har en väldigt bra personkemi emellan oss och det är mycket skratt när hon jobbar. ☺

Hon är alltid nyfiken på att förstå svenska bättre och brukar ofta fråga vad saker heter eller hur man böjer olika ord. Och jag förstår henne, svensk grammatik är inte lätt, det finns fler undantag än regler känns det som.

Att ha bra assistenter är som sagt var naturligtvis det viktigaste av allt men det är också viktigt att det administrativa fungerar och där får jag allt ge Furuboda Assistans en eloge. Det känns som att de har koll på mitt schema och jag har en bra kontakt med min assistansanordnare och hon hjälper till när jag behöver ändra på mitt schema eller om jag behöver skicka in några papper till Försäkringskassan.

Vad jag vet så är Furuboda Assistans en förening från början och jag tycker faktiskt att det känns som att de har ett… ”patos” eller vad jag ska kalla det. Det känns som att de faktiskt tycker att personlig assistans är viktigt och inte enbart en affärsverksamhet.

Så mitt tips till dig är; vill du ha bra personlig assistans i Karlskrona så kan jag definitivt rekommendera Furuboda Assistans.

personlig assistans i Karlskrona